Årets top 15 film på Altibox Filmleje

3. januar 2017

Animationsfilm og danske film er populære, når Altibox-kunder vil hygge sig med en god film. Men også amerikanske storfilm. Vi har netop opgjort listen over årets mest sete film, og her dominerer Walt Disneys animationsfilm og danske film billedet.

Walt Disneys Zootropolis ligger på en klar 1. plads. Animationsfilmen er rost til skyerne og har 8,1/10 på IMDb. Det er en rigtig familiefilm, som forener flot design med humor og alvor. Herefter kommer Minions med de populære gule hovedpersoner, Walt Disneys Frost (7,6/10 IMDb) og kortfilmen Frostfeber.

Det er bemærkelsesværdigt, at danske film har hele tre pladser på listen over årets 15 mest sete film. Danske film er i konkurrence med de amerikanske, som kan levere langt flere film, end dansk film nogensinde kan. Men de danske film på listen vidner om, at den danske filmbranche har gode skuespillere og forstår at producere film i god kvalitet. Hertil kommer nok, at vi godt kan lide den nærhed, realisme og humor, som er i vores egen kultur og sprog.

Mest sete danske film er den 3. i rækken af Jussi Adler-Olsens filmatiserede bøger Flaskepost fra P, mens den danske komedie Klovn Forever ligger på en 7. plads. Far til Fires vilde ferie, som ellers har fået dårlige anmeldelser, ligger på en 14. plads.

Foruden de tre danske titler i top 15 er der fire amerikanske film. Bedst placeret på en 8. plads er science fiction-filmen The Martian med Matt Damon i hovedrollen, stærkt efterfulgt af superhelt-filmen Deadpool. Den nye genre fra Hollywood, hvor helte fra tegneserier bliver vakt til live, ser ud til at være meget populær.

Jason Bourne kommer ind på en 10. plads - og det allerede efter, at den kun har været på filmlejen i en måned. Den barske eventyr- og dramafilm The Revenant med Leonardo DiCaprio, som vandt en Oscar for bedste skuespiller i filmen, kommer ind på en 15. plads. Alle store film med store skuespillere.

Top 15 over årets mest sete film:

1. Zootropolis
2. The Minions
3. Frost
4. Frostfeber
5. Flaskepost fra P
6. Den gode dinosaur
7. Klovn Forever
8. The Martian
9. Deadpool
10. Jason Bourne
11. Hotel Transylvania 2
12. Kung Fu Panda 3
13. Junglebogen
14. Far til Fires vilde ferie
15. The Revenant

Baseret på antal lejede og købte film på Altibox Filmleje i perioden 1. januar til 31. december 2016.